IMG 9819

Na predpraznično popoldne dne 30.04.2015 smo se na trgu Ptujske Gore zbrali domačini in ostali obiskovalci, da smo v čast. 1. maju postavili prvomajsko drevo. Nestrpno pričakovan dogodek se je pričel s pozdravom predsednice Turističnega društva Ptujska Gora, gospe Tanje Leskovar. Temu je sledil še pozdrav županje naše občine, dr. Darinke Fakin, ki se je med drugim zahvalila organizatorjem in vsem sodelujočim za lepo pripravljeno prireditev.

Sledil je kulturni program, ki so ga z glasbo popestrili Mini godba Pepi Krulet iz Cirkovc, Moški pevski zbor DPD Svoboda Majšperk ter gospa Vlasta Krofič na harmoniki. Ob tej priložnosti se vsem nastopajočim lepo zahvaljujemo.

Kulturnemu programu je sledil ročni dvig majskega drevesa, pod vodstvom domačina, gospoda Milana Predikaka. Sam dvig je zaradi velikega števila krepkih rok potekal enostavno. Postavitev pa je z glasbo popestrila mini godba.

Sledilo je prijetno druženje ob domači kulinariki in živi glasbi. Druženje, ki se je nadaljevalo pozno v noč, smo veličastno popestrili z ognjemetom.

Na dan praznika nas je na trgu prebudila budnica Pihalnegorkestra Talum Kidričevo, ki ji je sledil vsakoletni pohod  po ptujskogorski pešpoti v organizaciji ŠD Ptujska Gora.

Za pomoč ob izpeljavi projekta ''Majsko drevo nazaj na trg'', se zahvaljujemo: domačim gostincem- Premičnemu gostinskemu obratu Dejan Žafran s.p., Okrepčevalnici pri babici Bredi Ptujska Gora Breda Žerak s.p., Okrepčevalnici Fijolca Dragica Podbrežnik s.p., Baru Veronika Sagadin s.p., Okrepčevalnici Rafko  Gajser s.p. in Piceriji Gurman Miroslav Podbrežnik s.p.

Zahvala velja tudi Občini Majšperk in gospe županji, dr. Darinki Fakin, g. Stojanu Kerblerju, g. Slavku Peinkiherju, ''Gamsom'', g. Milanu Predikaki, g. Ljubu Žafranu, g. Francu Černenšku, g. Ernestu Likavcu, Galeriji Paleta ga. Veroniki Rakuš, g. Stanku Emeršiču, zakoncema Krofič, ga. Antoniji Jazbec, Kmečki pekarni Metličar Marija s.p., patrom minoritom Bazilike Matere Božje na Ptujski Gori in navsezadnje članom društev KS Ptujska Gora.

Zahvaljujemo se vsem domačinom, ki ste pomagali pri rušenju in okrasitvi majskega drevesa, transportu, hrani in pijači, oz. ste na kakršenkoli način pripomogli k izpeljavi prireditve.

Upamo, da bo tradicija živela in se naslednje leto spet srečamo na trgu Ptujske Gore.

ŽIVEL 1. MAJ !