V petek, 24. 5. 2019, ob 16. uri se je zgodil težko pričakovan dan, ko smo skupaj z občino Majšperk pripravili otvoritev vinoteke, prenovljenih prostorov na Ptujski Gori ter razstave fotografij Stojana Kerblerja. Končno nam je tudi vreme služilo, tako da se je na trgu zbralo kar nekaj domačinov in ostalih obiskovalcev. Z nami so bili tudi župani haloških občin, župan občine Žetale Anton Butolen, župan občine Makole Franc Majcen in županja občine Cirkulane Antonija Žumbar. Otvoritev so popestrili moški pevski zbor DPD Svoboda Majšperk, otroški pevski zbor OŠ Ptujska Gora, pevka Ajda Bezjak in harmonikar Matevž Vedlin. Svoje govore so pripravili županja dr. Darinka Fakin, predsednik Vinarske zadruge Haloze Jože Šmigoc in predsednica Turističnega društva Ptujska Gora Tanja Leskovar. Za blagoslov je poskrbel p. Martin Gašparič, za kar se mu zahvaljujemo. Člani, ki bodo skrbeli za vinoteko in kasnejše degustacije, so nosili posebej za to priložnost izdelane črne predpasnike, ki jih je naredila ga. Bernarda Žnidar, za kar smo ji zelo hvaležni. Nismo pa pozabili na vse najmlajše obiskovalce, saj smo pripravili tudi pobarvanke z motivom Ptujske Gore in grozdja. Za narisane pobarvanke se zahvaljujemo Milanu Predikaku. Za pogostitev je poskrbela Gostilna Dolinca, za domače gibanice pa Okrepčevalnica pri babici Bredi. Na trgu so se nam predstavili vinarji, katerih vina lahko najdemo v naši vinoteki. Z nami so bili Vina Zavec, Vinogradništvo Gorjup, Vina Jus, Vinogradništvo Cestnik - Vaupotič, Vinogradništvo Plajnšek, Gold vino, Vinarstvo Šmigoc, Vina Kobal in Vina Kramer. Vabljeni v našo vinoteko na kozarček ali pa kar steklenico dobrega vina.

                                                                           V imenu UO TD Ptujska Gora Anja Predikaka

Fotogalerija:

vinoteka 2019 022

 prangerijada2017

V soboto, 24.6.2017 se je Turistično društvo Ptujska Gora udeležilo tardicionalne prangerjade v Brestanici. Vsako leto poteka v drugem prangerskem kraju.K sodelovanju smo povabili Društvo Ustvarjalec iz Majšperka, kateri se je predstavil s kratko srednjeveško igro. Program se je začel ob 10.uri s predstavitvijo vseh sodelujočih prangerskih krajev. Turistično društvo se je predstavilo s stojnico, kjer smo predstavili občino Majšperk ter z degustacijo domačih haloških izdelkov privabljali mimoidoče. Po končanem programu smo si ogledali pranger in grad Rajhenburg.

 20170618 115539

Že dlje časa smo razmišljali o izletu z vlakcem, kar smo končno uresničili v nedeljo, 18.6.2017. Na izlet smo povabili naše člane, podporne člane, njihove sorodnike in prijatelje. Prosta mesta na vlakcu smo hitro zapolnili. Na pot smo krenili v nedeljo točno ob 12.00 iz parkirišča pod romarsko potjo. Na začetku nas je pozdravil naš vodič g. Jože Vovk, Zeleni turizem. Vreme nam je bilo naklonjeno, zato dobre volje ni manjkalo in smo se napotili dogodivščinam na proti.

 

P6110006

V nedeljo, 11.6.2017 je Turistično društvo Ptujska Gora s pomočjo domačina g. Milana Predikaka organiziralo razstavo starodobnikov na trgu Ptujske Gore. Letos smo razstavo razširili na celotno občino in tudi na ostale. Morda je koga prestrašila vročina. Oldatmerji si začeli prihajti na trg po 7. uri zjutraj. Pripravili smo za vse razstavljalce tudi tablice za vozila. Razstavljena so bila vsa prevozna sredstva od koles, mopedov, motorjev, avtomobilov do traktorjev. Po 10. sveti maši smo začeli s programom. Najprej je navzoče v imenu Turističnega društva pozdravila Anja Predikaka. Vzdušje sta z glasbo popestrila duo Dominik na harmoniki in Filip na kitari. Zbrane je pozdravil tudi grof Alfred iz Štatenberga. P. Roman je blagoslovil vsa vozila za srečno in varno pot. Za vse razstavljalce in mimoidoče smo imeli pripravljeno malico. Kljub vročemu dnevu, smo se vztrajno držali pod lipo. Razstava je trajal vse tja do 17. ure.
Vabljeni naslednje leto, da postavite svojega starodobnika na ogled na trgu.

Turistično društvo Ptujska Gora

 

 P4300104

Ptujska Gora 30.4.2017 je ob postavitvi majskega drevesa spet na nogah do poznih večernih ur.
Vsako leto nas je več, je med vrsticami pozdravnega govora povedala ga. županja dr. Darinka Fakin. Na številčno udeležbo smo kot organizatorji seveda ponosni.
Tradicionalno prireditev postavitev majskega drevesa, kakor tudi priprave mlaja, podiranje, transport, okrasitev, pletenje vencev in priprave za dvig , smo izpeljali z običajno oz. okrepljeno ekipo, sosedov, domačinov, prijateljev in znancev. Na pobudo naših sponzorjev smo vse skupaj popestrili s predpasniki, katerih je na žalost zmanjkalo. Zaradi velikega povpraševanja po le teh, smo jih dodatno naročili, tako da so na voljo v Turističnem društvu Ptujska Gora, če ga seveda še kdo želi. Na začetku programa je nastopila mini godba Pepi Krulet iz Cirkovc, sledil je pozdrav predsednice TD ga. Tanje Leskovar, nato je nastopil moški pevski zbor DPD Svoboda Majšperk, Dominik in Filip duo na harmoniki in kitari in še pevka Ajda Bezjak.

 

IMG 9819

Na predpraznično popoldne dne 30.04.2015 smo se na trgu Ptujske Gore zbrali domačini in ostali obiskovalci, da smo v čast. 1. maju postavili prvomajsko drevo. Nestrpno pričakovan dogodek se je pričel s pozdravom predsednice Turističnega društva Ptujska Gora, gospe Tanje Leskovar. Temu je sledil še pozdrav županje naše občine, dr. Darinke Fakin, ki se je med drugim zahvalila organizatorjem in vsem sodelujočim za lepo pripravljeno prireditev.