IMG 7016

Na trgu Ptujske Gore je bilo ponovno veselo, saj je 12. novembra – na martinovo nedeljo potekalo tradicionalno martinovanje. S tem dnem so se nekako zaključile prireditve v času martinovanja na območju Haloz. Organizatorji martinovanja na Ptujski Gori – Društvo vinogradnikov in sadjarjev Majšperk, Turistično društvo Ptujska Gora in Društvo žena Tisa Ptujska Gora so poskrbeli za samo izvedbo prireditve
Na trgu pod Baziliko Marije Zavetnice se je zbrala množica ljudi, katero je lepo jesensko vreme privabilo na prireditev. Tokrat so nas obiskali tudi izletniki iz sosednje občine Rogatec. Na stojnicah se je ponujala domača kulinarika, slanih in sladkih dobrot, katere je pripravilo TD Ptujska Gora, Društvo žena Tisa, ter domačini. Prav tako ni manjkalo žlahtne vinske kapljice članov DVS Majšperk ter lokalnih vinogradnikov. Na trgu je zadišalo tudi po peki kostanja.
Za uvodni začetek prireditve so poskrbeli naši muzikantje Ivan Kojc, Tadej Korošec in Vlado Jurc, kateri nas že spremljajo vrsto let. Po pozdravnem nagovoru predsednice TD Ptujska Gora Tanje Leskovar je sledil nastop Župnjiskega pevskega zbora Magnifikat pod vodstvom g. Petra Gojkoška s pesmima Dekle mi v ogradi rožce sadi in Micka bi rada Jurka dobila.
Po nastopu zbora je vse navzoče pozdravil predsednik DVS Majšperk g. Zvonko Marčič. Program so nadaljevali učenci 4. razreda podružnične OŠ Ptujska Gora s plesom Ob bistrem potočku je mlin in tako popestrili dogajanje na trgu. Sledil je nagovor ga. županje občine Majšperk dr. Darinke Fakin, katera se je zahvalila vsem organizatorjem ter nam zaželela prijetno druženje še naprej. Po nagovoru je pater Martin Gašparič opravil še blagoslov mladega vina. Za zaključek kulturnega programa pa je na harmoniko zaigral še mlad harmonikaš Matevž Vedlin.
Ob prijetnem druženju obiskovalcev na trgu, mamljivem vonju po pečenem kostanju ter prijetnem poslušanju naših muzikantov se je prireditev nadaljevala pozno v popoldanski čas.
Na koncu še zahvala ga. Veri in g. Branku Sagadin za domače mesnine, Okrepčevalnici Gajser, kmečki pekarni Metličar iz Zgornjih Jablan, mesariji Kokol iz Dolan, ter vsem članicam in članom vseh treh društev ter vsem domačinom za vse dobrote in za pomoč pri prireditvi. Zahvala gre tudi g. Stojanu Kerblerju za fotografiranje in slike ter vsem nastopajočim za popestritev kulturnega programa na letošnjem martinovanju.

Turistično društvo Ptujska Gora
Društvo vinogradnikov in sadjarjev Majšperk
Društvo žena TISA Ptujska Gora