Dne 4.9. ob 19. uri smo ob praznovanju 9. občinskega praznika ponovno napolnili cerkev s čudovito glasbo.
Nedeljski večer so nam polepšala štiri nadarjena dekleta - Hana Jurič in Tina Krajnc na klavirju, Polona Sajko - vokal in Urška Forstnarič - flavta.
Hana Jurič in Tina Krajnc sta končali nižjo glasbeno šolo na Ptuju; zdaj sta dijakinji Srednje glasbene in baletne šole v Mariboru. Tudi letos poleti sta bili v poletni klavirski šoli Lovro Pogorelić v Piranu. Hana obiskuje še 1. letnik ptujske gimnazije - evropski oddelek, Tina pa 1. letnik Prve gimnazije v Mariboru. Urška Forstnarič je zaključila nižjo glasbeno šolo na Ptuju in sedaj obiskuje Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru. Polona Sajko je dijakinja 1. letnika ptujske gimnazije in se doslej ni formalno izobraževala kot vokalistka. Žene jo predvsem ljubezen do petja. Vsa štiri dekleta so se udeležila glasbene delavnice na Ptuju, v organizaciji ptujskega CID-a in glasbene šole Ptuj.

V programu, ki je obsegal tako klasično kot moderno glasbo, je bilo čutiti veliko pozitivne energije, nadarjenosti, povezanosti in prijateljstva. Neverjetno, kakšni zvoki se lahko razvijejo pod spretnimi, mladimi prsti. Občinstvo je bilo navdušeno! Hvala vam za obisk! In seveda, hvala dekletom za čudovit glasbeni večer! Želimo si ponovnega sodelovanja. In komu še? Zagotovo staršem Hane in Tine, saj jima že več let stojijo ob strani v prijetnih in manj prijetnih obdobjih njunega glasbenega razvoja. Brez njih tudi ta koncert ne bi bil tako uspešen, saj so bili pomemben partner v oglaševanju in pripravi koncerta.
Hvala tudi samostanski skupnosti, posebej p. Janku, ki nam je omogočil izvedbo koncerta v cerkvi, ki kar kliče po takšnih in podobnih dogodkih.

konc2005b konc2005a